Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Berl-IN



Μετά και το τέλος της φασης των "16" της Euroleague ο δρόμος για το Βερολίνο είναι ορθάνοιχτος τόσο για τον Παναθηναικό όσο και για τον Ολυμπιακό αφού και οι δύο τερματίζοντας πρώτοι στους ομίλους τους θα έχουν το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας στους αγώνες που οδηγούν στο final-4.
Από την μία μεριά ο Παναθηναικός ουσιαστικά είχε "κλειδώσει" την πρωτιά από τη στιγμή που κέρδισε,εύκολα,στην έδρα της Μάλαγα.Την τελευταία αγωνιστική απλά σφράγισε το εισητήριο νικώντας στην παράταση τους Ισπανούς.Τώρα καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της ιταλικής Σιένα.Κατά την γνώμη μου ο Παναθηναικός μπορεί να τα καταφέρει ακόμα κι αν πιάσει μόνο το 70% των δυνατοτήτων του αν και η προιστορία δείχνει ότι οι Ιταλοί συχνά δυσκολεύουν τους "πράσινους".
Από την άλλη ο Ολυμπιακός ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου μετά την απροσδόκητη ήττα του την πρώτη αγωνιστική στο Μιλάνο.Παρ'όλα αυτά ανέτρεψε τα δεδομένα και πραγματοποιώνας ίσως την καλύτερη εμφάνιση των τελευταίων ετών κατάφερε να αποκτήσει κι αυτός το πλεονέκτημα έδρας νικώντας την Ταού μέσα στην Ισπανία.Τώρα σειρά έχει η Ρεάλ Μαδρίτης,ομάδα αξιόλογη αλλά όχι ανίκητη για τον Ολυμπιακό και ειδικά μέσα στο Σ.Ε.Φ.
Τώρα πια,με ορατό το ενδεχόμενο παρoυσίας δύο ελληνικών ομάδων στο final-4 του Βερολίνου,πολλοί θα μιλήσουν για αναγέννηση και σπουδαία επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ.Εγώ από την μεριά μου αναρωτιέμαι τι θα συμβεί σε πιθανή συνάντηση των οπαδών των αιωνίων στη Γερμανία.Δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος,ειδικά με όσα έχουν προηγηθεί.Μακάρι να αποδειχθώ μάντης κακών...

1 σχόλιο:

  1. den nomizw oti 8a iparksei provlima an sinanti8oun oi fila8loi twn dio omadwn...logika 8a sevastoun to gegonos oti einai enas evrwpaikos 8esmos k oti oi omades mas einai apo tis kaliteres...an oxi oi kaliteres stin evrwpi...
    oso gia to agwnistiko kommati 8ewrw pws ki oi dio 8a pane verolino eite efkola eite diskola...

    ΑπάντησηΔιαγραφή