Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Ο δρόμος προς τη Ρώμη


Πραγματοποιήθηκε πριν λίγη ώρα η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Champions League. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τα ζευγάρια που προέκυψαν.

Villareal-Arsenal

Ένα αρκετά ισορροπημένο ζευγάρι που όμως λόγω ονόματος και μόνο έχουν ένα μικρό προβάδισμα οι Άγγλοι. Πάντως και στις δύο ομάδες λίγοι είναι οι παίκτες εκείνοι που έχουν εμπειρία από τέτοια παιχνίδια. Ο Αρσέν Βενγκέρ έχει δείξει ότι έχει δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο, που αποτελείται κυρίως από νεαρούς παίκτες κάτι που μπορεί να αποδειχθεί θετικό λόγω της άγνοιας κινδύνου που τους διακρίνει.
Από την άλλη πλευρά,όπως διαπιστώσαμε και στα παιχνίδια με τον Παναθηναικό, οι Ισπανοί είναι μία ομάδα η οποία από την μέση και μπροστά μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε οποιαδήποτε άμυνα, ειδικά αν βρει χώρο. Αντίθετα όμως, η αμυντική τους λειτουργία δεν είναι το δυνατό τους όπλο. Εξάλλου αυτό φάνηκε και στην Αθήνα στο δεκάλεπτο μετά το 0-1, όταν δηλαδή ο Παναθηναικός πίεσε ασφυκτικά την άμυνα της Villareal. Σ'αυτό το διάστημα έγιναν πολλά παιδαριώδη λάθη και ήρθε και άμεσα η ισοφάριση.

ΚΛΕΙΔΙ:Πολλά θα εξαρτηθούν από την κατάσταση στηνοποία θα βρεθεί και στα δύο παιχνίδια ο Marcos Senna, ο οποίος αποτελεί βαρόμετρο για την Villareal.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ:Αρκετά δύσκολα αλλά θα τα καταφέρει και θα προκριθεί η Arsenal

Manchester United-Porto

Σίγουρα πρόκειται για το μοναδικό ζευγάρι της προημιτελικής φάσης όπου υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί. Η Manchester είναι για κάποιους το μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και έχει ως μεγάλο στόχο το τρεμπλ. Δύσκολα λοιπόν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στις δύο αναμετρήσεις με την Πόρτο, αρκεί φυσικά να παρουσιαστεί όσο σοβαρή χρειάζεται.
Η Πόρτο αντίθετα δεν έχει τίποτα να χάσει. Η πορεία της στην Ευρώπη είναι σίγουρα πολύ πετυχημένη, ανεξάρτητα με το τι θ'ακολουθήσει στα δύο παιχνίδια με τους "μπέμπηδες". Το γεγονός βέβαια ότι δεν έχει άγχος μπορεί να λειτουργήσει πολύ ευεργετικά.

ΚΛΕΙΔΙ:Το πόσο σοβαρή θα παρουσιαστεί η Manchester στις δύο αναμετρήσεις, αν και πολύ δύσκολα μία τόσο μεγάλη ομάδα θα υποτιμήσει σε τέτοιο επίπεδο τον αντίπαλό της.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ:Θα περάσει η Manchester, πιο δύσκολα απ' ότι όλοι περιμένουν όμως.



Liverpool-Chelsea



Προβλέψεις εδώ δεν χωράνε αλλά το σίγουρο είναι ότι θα παρακολουθήσουμε δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια. Στην Premier League το πρωτάθλημα δείχνει να καταλήγει και φέτος στο Old Trafford, οπότε και οι δύο ομάδες θέλουν να σώσουν τη χρονιά κατακτώντας το Champions League.
Η Liverpool έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν πως μεταμορφώνεται όταν αγωνίζεται στην Ευρώπη. Το απέδειξε και στους αγώνες με τη Ρεάλ και θα προσπαθήσει να το επαναλάβει και τώρα.
Η Chelsea από την άλλη θέλει να φτάσει επιτέλους στην κορυφή της Ευρώπης, κάτι που από την αρχή ήταν όνειρο του Αμπράμοβιτς. Δεν πέτυχε με τον Μουρίνιο αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

ΚΛΕΙΔΙ: Η μονομαχία Λάμπαρντ-Τζέραρντ είναι κλειδί και για τις δύο αναμετρήσεις αφού πρόκειται για δύο πολύ σημαντικούς παίκτες.
ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Η δίψα της Chelsea για έναν ευρωπαικό τίτλο θα παίξει καθοριστικό ρόλο και συνεπώς προβλέπω οι Λονδρέζοι να αποκλείουν την Liverpool.


Barcelona-Bayern


Άλλο ένα ζευγάρι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ισορροπία. Η Barcelona, κατά πολλους, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Φέτος έχει την μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το πρώτο τρεμπλ της ιστορίας της. Είναι σίγουρο πως αν βρεθεί στη μέρα της δύσκολα μπορεί κάποιος να την αντιμετωπίσει αν και έχει κάποιες φανερές αδυναμίες στην αμυντικήτης λειτουργία.
Αυτές ακριβώς τις αδυναμίες θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι Βαυαροί για να πετύχουν μία μίνι-έκπληξη. Η Bayern είναι το αουτσάιντερ όσον αφορά την πρόκριση αλλά θα εξαντλήσει όσες πιθανότητες της αναλογούν. Εξάλλου, οι εμφανίσεις της στα παιχνίδια με την Σπόρτινγκ έδειξαν ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

ΚΛΕΙΔΙ: Η κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι Messi και Iniesta.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Η Barcelona θα προκριθεί σχετικά εύκολα στην επόμενη φάση.



buy tramadol counter


buy tramadol counter dot com

1 σχόλιο:

  1. sto mono pou diafwnoume parpan einai stn provlepsi sou g t barca-bayern..
    nomizw i barca tha duskoleutei polu ap ts germanous..skliri omada i bayern i opoia me ribery kai toni mprosta mporei n kanei zimia..
    tha deiksei..

    ΑπάντησηΔιαγραφή