Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Ευρώπη τέλος,και τώρα?

Η Ευρώπη τελείωσε για τον Παναθηναικό.Άδοξα για κάποιους,λογικά για εμένα.Η Villareal μπορεί να μην είναι υπερομάδα αλλά φάνηκε και στα δύο παιχνίδια ότι ήταν μία κλάση καλύτερη.Πάντως η πορεία του Παναθηναικού χαρακτηρίζεται σίγουρα ως πετυχημένη αν αναλογιστούμε το τραγικό ξεκίνημα στους ομίλους του Champions League.Το μείζον θέμα τώρα είναι η επόμενη μέρα και τα play-off που ακολοθούν.
Όλοι θεωρούσαν πως ο χθεσινός αγώνας ήταν μια ευκαιρία να σωθεί η χρονιά και να επουλωθούν οι πληγές που είχαν δημιουργηθεί από τις αποτυχίες στις εγχώριες διοργανώσεις και το γεγονός πως ο Παναθηναικός για άλλη μία χρονιά μένει χωρίς κάποιον τίτλο. Αυτό δεν σημαίνει πως μετά τον αποκλεισμό από τις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης τελείωσε και η χρονιά. Υπάρχει ακόμα ένας πολύ σημαντικός στόχος ο οποίος δεν είναι άλλος από την κατάληψη της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος μέσω των play-off.
Ο Παναθηναικος αν δεν προσέξει μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεων.Είναι σίγουρα το φαβορί για την δεύτερη θέση αλλά μην ξεχνάμε ότι καραδοκούν η αναγεννημένη ΑΕΚ του Μπάγεβιτς και ο ΠΑΟΚ που διψάει για διακρίσεις.
Εξάλλου ο Παναθηναικος μέσω της φετινής ευρωπαικής του πορείας έβαλε αρκετά λεφτα στο ταμείο του.Λεφτά που αν αξιοποιηθούν σωστά,δηλαδή στην αγορά των καταλληλότερων ποδοσφαιριστών(κυρίως στην άμυνα),μπορούν να οδηγήσουν σε μία ακόμα καλύτερη πορεία την επόμενη χρονιά.

PS:Η Villareal στον πρώτο ημίχρονο του αγώνα στην Ισπανία θα μπορούσε κάλλιστα να είχε προηγηθεί με 2-0 χάνοντας αρκετές ευκαιρίες.Χθές πέτυχε 2 γκολ κάνοντας ουσιαστικά 1,5 ευκαιρία.Αυτή είναιη μπάλα..

1 σχόλιο: