Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΜΗ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ


Έχουμε φτάσει ένα βήμα πριν τον μεγάλο τελικό στη Ρώμη και σίγουρα όλες οι ομάδες θα δώσουν τα πάντα για να φτάσουν μία ανάσα από το πολυπόθητο τρόπαιο. Παρ’ ότι και τα δύο παιχνίδια είναι εξίσου αμφίρροπα, εγώ και στα δύο βλέπω ξεκάθαρα φαβορί: Την Μάντσεστερ και την Μπαρτσελόνα.

Ξεκινώντας από το σημερινό παιχνίδι πιστεύω πως όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εμφανιστεί στον αγωνιστικό χώρο η Άρσεναλ. Τι εννοώ με αυτό; Πολύ απλά, αν οι Λονδρέζοι μπουν στο παιχνίδι με το μυαλό στο να επιτεθούν για να πετύχουν γρήγορα το γκολ που θα ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως θα δεχτούν ένα γκολ που θα τους «κόψει τα φτερά». Με τους παίκτες που διαθέτει η Μάντσεστερ στην επίθεση, αν βρεθούν ανοιχτοί διάδρομοι τότε η Άρσεναλ δεν έχει καμία τύχη για πρόκριση.

Αντίθετα αν η ομάδα του Βενγκέρ θέλει την πρόκριση θα πρέπει να μην ανοιχτεί από την αρχή αλλά σταδιακά. Εξάλλου με ένα μόνο γκολ στέλνει το ματς στην παράταση κι εκεί όλα γίνονται. Όπως είναι φυσικό κάπως έτσι θα είναι και οι εντολές του Αλσατού αλλά λόγω της απειρίας των περισσότερων παικτών του, η Άρσεναλ δεν θα τα καταφέρει.

Από την άλλη μεριά αύριο έχουμε άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στην Τσέλσι και την Μπαρτσελόνα. Μην σας ξεγελά το γεγονός ότι ο αγώνας διεξάγεται στο Stamford Bridge. Η Τσέλσι στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα αποκλείεται να ρισκάρει. Θα εμφανιστεί το ίδιο αμυντική με τον αγώνα στην Βαρκελώνη. Όσο θα περνά η ώρα όμως θα πρέπει σιγά-σιγά να ψάξει το γκολ-προκριση στον τελικό. Τότε αν οι Καταλανοί βρουν διαδρόμους οι Άγγλοι θα πάθουν ότι και η Ρεάλ το περασμένο Σάββατο. Πάντως το καλύτερο σενάριο για τους απλούς φιλάθλους θα ήταν να πετύχει η Μπαρτσελόνα ένα γρήγορο γκολ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε ίσως παρακολουθήσουμε ένα παιχνίδι αντάξιο του 4-4 ανάμεσα στην Τσέλσι και στη Λίβερπουλ. Όποιο από τα δύο σενάρια όμως και να επικρατήσει η Μπαρτσελόνα θα πάρει το εισιτήριο για την Ρώμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου