Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ούτε ο Θεός δεν ήθελε να συμβεί μία τόσο μεγάλη ποδοσφαιρική αδικία και στο τέλος επικράτησε η δικαιοσύνη! Θα ήταν απογοητευτικό για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους να περάσει στον τελικό αυτή η Τσέλσι! Μία ομάδα που θέλησε να πάρει την πρόκριση στηριζόμενη στο «κατενάτσιο».

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όπως αναμενόταν , οι Άγγλοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο που αγωνίστηκαν στη Βαρκελώνη. Δηλαδή 9 παίκτες πίσω από την μπάλα! Ευτύχησε όμως να πετύχει ένα υπέροχο γκολ με τον Εσιέν, που όμως όσες φορές και να προσπαθήσει να ξαναβάλει τέτοιο γκολ πολύ αμφιβάλλω αν θα τα καταφέρει!

Αυτή ήταν η ιδανική εξέλιξη για τους Λονδρέζους, αλλά ταυτόχρονα η χειρότερη για όσους ήλπιζαν να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι με πολύ θέαμα. Η Τσέλσι είχε αυτό που ήθελε άρα συνέχισε στο ίδιο tempo το παιχνίδι της.

Οι Καταλανοί από την άλλη μεριά δεν βρισκόντουσαν σε καλή μέρα και σε συνδυασμό με τα κενά στην άμυνα η Τσέλσι δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες από αντεπιθέσεις. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα με την αποβολή του Abidal ο οποίος όμως δεν είχε ακουμπήσει καν τον Ανελκά.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα οδηγούμασταν σε αγγλικό εμφύλιο στη Ρώμη ήρθε η τιμωρία για την ομάδα του Χίντινγκ. Τιμωρία γιατί ενώ μπορούσαν μετά την αποβολή του Abidal να σφραγίσουν την πρόκριση με ένα δεύτερο γκολ,επέλεξαν να συνεχίσουν να αμύνονται μαζικά!

Το καταπληκτικό σουτ του Ινιέστα σίγουρα «σκότωσε» πολλούς οπαδούς των «μπλε», αλλά από την άλλη ανακούφισε όλους αυτούς που τους αρέσει το ανοιχτό και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Όντως δεν δόθηκαν δύο πέναλντι εις βάρος της Μπαρτσελόνα αλλά αν κύριε Χίντινγκ «η Ουέφα ήθελε αυτό τον τελικό» τότε γιατί ο διαιτητής της αναμέτρησης απέβαλε λανθασμένα τον Abidal;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου