Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ-ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΜΕΛΛΟΝ

Πάρα πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε η εθνική μας ομάδα βόλλευ απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία καθώς επιβλήθηκε εύκολα με το εμφατικό 3-0. Ήταν μία τεράστια επιτυχία των παικτών μας τόσο από βαθμολογική όσο και από ψυχολογική άποψη για την συνέχεια του Πρωταθλήματος.

Οι Έλληνες παίκτες μπήκαν από την αρχή με πολύ μεγάλο πάθος και προσήλωση και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Ίβηρες. Και στα τρία σετ του παιχνιδιού οι Ισπανοί προηγήθηκαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ- άουτ με 7-8 αλλά στην συνέχεια παραδόθηκαν στις ορέξεις των διεθνών μας.

Πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν πως όλες οι προσπάθειες των πρωταθλητών Ευρώπης να πλησιάσουν στο σκορ στο τέλος κάθε σετ, στέφθηκαν από πλήρη αποτυχία. Όπως είχαμε πει η Εθνική μας έπρεπε να προσέξει τους κρίσιμους πόντους σε κάθε σετ κι έτσι έπραξε. Επίσης άψογη ήταν η τακτική στα σερβίς μας αφού ακόμη και πολλά «κυματιστά» σερβίς δυσκόλευαν την υποδοχή των Ισπανών. Το μπλοκ ήταν άριστα στημένο, η υποδοχή μας σε πολύ καλά επίπεδα και επομένως ήρθε αυτή η πολύ μεγάλη επιτυχία.

Τώρα είναι πάρα πολύ σημαντικό οι Έλληνες να αποδείξουν ότι διαθέτουν την πρέπουσα σοβαρότητα και ωριμότητα για να διαχειριστούν μία τέτοια νίκη. Τα παιχνίδια με Σλοβακία και Σλοβενία κρύβουν πολλές παγίδες, ειδικά το αυριανό με τους Σλοβάκους, και δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τους αντιπάλους μας. Αν πετύχουμε το απόλυτο στον όμιλο και μπούμε στην 2η φάση με 4 πόντους, τότε χωρίς άγχος και πίεση μπορούν οι διεθνείς μας να κυνηγήσουν την υπέρβαση, δηλαδή την είσοδο στην 4άδα.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια που διεξήχθησαν τις δύο πρώτες μέρες του Ευρωπαικού πρωταθλήματος δεν υπήρξαν κάποιες πολύ μεγάλες εκπλήξεις αν εξαιρέσουμε τις καταπληκτικές εμφανίσεις της Βουλγαρίας. Οι Βαλκάνιοι ήταν σίγουρα από τα φαβορί για είσοδο στους ημιτελικούς αλλά με τις εμφανίσεις κόντρα σε Ιταλία σήμερα και Σερβία χθες, δείχνουν ότι διαθέτουν μία ομάδα που μπορεί να φτάσει ίσως και στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, αν και σίγουρα τα νοκ- άουτ παιχνίδια είναι πολύ διαφορετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου