Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΒΟΛΛΕΥ

Εν μέσω Eurobasket και της αρχής του πρωταθλήματος της Superleague υπάρχει και το ευρωπαικό πρωτάθλημα βόλλευ που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη από τις 3 ως τις 13 Σεπτεμβρίου και υπόσχεται πλούσιο θέαμα για τους φίλους του αθλήματος.

Η εθνική μας ομάδα θα ήθελε σίγουρα κάτι καλύτερο από την 13η θέση που κατέλαβε το 2007 στη Μόσχα αλλά το έργο της μόνο εύκολο δεν είναι. Πάντως αν παρουσιαστεί σοβαρή και αποφεύγοντας τα λάθη στα κρίσιμα σημεία μπορεί να περάσει από την πρώτη φάση των ομίλων.

Οι αντίπαλοί μας στον 3ο όμιλο είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, η οποία δύσκολα θα καταφέρει να επαναλάβει το κατόρθωμά της αλλά παραμένει φυσικά υπολογίσιμη δύναμη, η Σλοβενία και η Σλοβακία. Οι δύο τελευταίες ομάδες δεν είναι αυτό που λέμε «φόβητρο» αλλά αυτό πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο.

Οι προβλέψεις πάντα εμπεριέχουν ένα μεγάλο ρίσκο και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την Εθνική Ελλάδος η οποία εδώ και χρόνια δείχνει «τσακωμένη» με την σταθερότητα. Μπορούμε με σχετική βεβαιότητα να πούμε ότι η Ισπανία έχει σίγουρη την 1η θέση του ομίλου και από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά. Η εθνική μας πρέπει να παρουσιαστεί στην πρεμιέρα με τους Ίβηρες όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική γίνεται ώστε να πάει στα δύο κρίσιμα ματς με Σλοβενία και Σλοβακία με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Στον 1ο όμιλο τα πράγματα είναι ανοιχτά αν σκεφτούμε ότι υπάρχει η Πολωνία που είναι από τα φαβορί για είσοδο στην 4αδα, η Τουρκία που θέλει να κάνει ό, τι καλύτερο μπορεί μπροστά στο κοινό της και οι πάντα υπολογίσιμες Γερμανία και Γάλλια. Στον 2ο όμιλο η κατάσταση είναι πιο ξεκάθαρη αφού η Ρωσία είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και οι Φινλανδία, Εσθονία και Ολλανδία να παλεύουν για τις υπόλοιπες θέσεις με τους Εσθονούς όμως να είναι το μεγάλο αουτσάιντερ για πρόκριση στην επόμενη φάση. Στον 4ο και τελευταίο όμιλο οι Τσέχοι ατύχησαν καθώς οι ελπίδες τους για πρόκριση με αντιπάλους Σερβία, Ιταλία και Βουλγαρία είναι μηδαμινές. Για τους φίλους του βόλλευ όμως αυτός ο όμιλος είναι χάρμα ιδέσθαι αφού αυτές οι 3 ομάδες θα μας χαρίσουν καταπληκτικά παιχνίδια.

Γενικά όσον αφορά την τελική τετράδα της διοργάνωσης Ρωσία- Σερβία- Ιταλία θα βρίσκονται εκεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και η τέταρτη ομάδα θα είναι μία εκ των Πολωνία και Βουλγαρία χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει κάποια έκπληξη. Προσωπική εκτίμηση είναι ότι οι Σέρβοι μετά το 2001 θα καταφέρουν να φτάσουν ξανά στην κορυφή της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου