Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΓΚΟΛ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ

Το μόνο που μένει πλέον ν’ ακούσουμε από τον πρόεδρο και τον προπονητή του Ολυμπιακού είναι ότι το αποτέλεσμα κόντρα στην Καβάλα είναι θετικό. Εξ’ άλλου μην ξεχνάμε ότι ακόμα ο Ολυμπιακός δεν έχει δεχθεί γκολ σε επίσημο παιχνίδι. Το ότι ευκαιρίες δημιουργεί με το σταγονόμετρο προφανώς είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια.

Στα του αγώνα τώρα δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί κάποιος να πει. Μόνο και μόνο που η Καβάλα νιώθει και λίγο αδικημένη από το τελικό αποτέλεσμα λέει πολλά. Οι ερυθρόλευκοι τραγικοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν απείλησαν παρά ελάχιστες εξαιρέσεις την εστία των «Αργοναυτών», και στο 85ο λεπτό φλέρταραν και με την ήττα.

Φυσικά μετά από τέτοιες εμφανίσεις όλοι φέρουν ευθύνη. Από τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Κετσπάγια, μέχρι κάθε παίκτη ξεχωριστά. Ας ξεκινήσουμε ανάποδα, με αυτούς που έχουν την μικρότερη ευθύνη, δηλαδή τους ποδοσφαιριστές. Ούτε αυτοί λοιπόν είναι στο απυρόβλητο. Φταίει και ο Γκαλέτι που δεν μπορούσε να βγάλει ούτε μία επικίνδυνη σέντρα. Φταίει ο Ντουντού που είναι σκιά του περσινού εαυτού του. Φταίει ο Ντιόγο που φέτος προφανώς έχει το μυαλό του «αλλού». Φταίει ο Ζαιρί που δεν έχει καταλάβει ότι δεν παίζει πια στην Τρίπολη. Και πάει λέγοντας..

Για την εικόνα των ποδοσφαιριστών όμως ποιος ευθύνεται; Φυσικά ο προπονητής ο οποίος εκτός της κάκιστης φυσικής κατάστασης των Πειραιωτών φαίνεται πως επιπλέον έχει βαλθεί να τρελάνει τους φίλους της ομάδας με τις μαγικές «εμπνεύσεις» του. Έχουμε δει λοιπόν τους Μαρέσκα και Στολτίδη στόπερ, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο αμυντικό χαφ, τον Ντουντού δεκάρι και σήμερα είδαμε και τον Τοροσίδη αριστερό χαφ.

Γι’ αυτές οι αλχημείες όμως δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος ο προπονητής. Για όλη αυτή την τραγική κατάσταση κύριος υπαίτιος είναι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Εκείνος έφερε τον Κετσπάγια στον Πειραιά και εκείνος άφησε την ομάδα γυμνή στη μεταγραφική περίοδο. Πλέον το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, τα λάθη έγιναν και το μόνο που μένει είναι να υπάρξουν κάποιες προσπάθειες για να διορθωθούν. Γιατί το παιχνίδι με την Καβάλα είναι το πιο εύκολα μπροστά σ’ αυτά που θα ακολουθήσουν. Και τα ως τώρα δεδομένα δείχνουν πολύ πιθανό από Σεπτέμβρη ο Ολυμπιακός να είναι ήδη πολύ μακριά από την κορυφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου