Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Σε λίγες ώρες ξεκινάει η προσπάθεια της εθνικής ομάδας μπάσκετ για διάκριση στα γήπεδα της Πολωνίας. Υπάρχουν σίγουρα σημαντικότατες ελλείψεις όπως αυτές του Διαμαντίδη, το Παπαλουκά και του Βασιλόπουλου αλλά παρ’ όλα αυτά όλοι όσοι ταξίδεψαν γι’ αυτό το Eurobasket έχουν τη δυνατότητα να φέρουν άλλη μία επιτυχία. Στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από το βάθρο.

Ο 1ος όμιλος στον οποίο κληρώθηκε η Ελλάδα για την Α΄ φάση κρύβει παγίδες αλλά με την δέουσα σοβαρότητα, εύκολα μπορούν να έρθουν οι 3 νίκες. Κροατία, Σκόπια και Ισραήλ δεν είναι ομάδες που μπορούν εύκολα να φέρουν σε δύσκολη θέση τους διεθνείς μας. Το σημερινό παιχνίδι κόντρα στους Σκοπιανούς είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο αφού κάθε πρεμιέρα έχει τις ιδιαιτερότητες της. Πρέπει η ομάδα του Καζλάουσκας να ξεκινήσει με το δεξί για να πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στα άλλα 2 παιχνίδια του ομίλου.

Από εκεί και πέρα, αν όλα εξελιχθούν φυσιολογικά η Εθνική μας θα διασταυρωθεί με την Γερμανία, τη Γαλλία και την Ρωσία ευελπιστώντας ότι στο νέο όμιλο θα βρισκόμαστε με το μάξιμουμ των βαθμών. Εκεί τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα αφού οι αντίπαλοι μας είναι αρκετά δυνατοί. Δεν τίθεται βεβαίως ζήτημα πρόκρισης στα προημιτελικά, απλά πρέπει να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται για να αποφύγουμε δύσκολο αντίπαλο στις διασταυρώσεις με ον άλλο όμιλο.

Αυτό που μπορούμε να πούμε μ σιγουριά είναι ότι η εθνική Ελλάδος είναι μία νέα ομάδα η οποία παιχνίδι με το παιχνίδι θα γίνεται καλύτερη. Ο Καζλάουσκας προσπαθεί να περάσει μία νέα φιλοσοφία στους Έλληνες παίκτες, αρκετά διαφορετική μ’ εκείνη του προκατόχου του Παναγιώτη Γιαννάκη. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα πρέπει να μας οπλίσει με υπομονή αφού στην αρχή και ειδικά στην 1η φάση το σπουδαιότερο είναι να έρχονται οι νίκες, ανεξαρτήτως εμφανίσεων και θεάματος.

Γενικότερα, και σ’ αυτή τη διοργάνωση, το μεγάλο φαβορί είναι η παρέα του Γκασόλ. Οι Ισπανοί παρουσιάζονται και πάλι η πιο πλήρης ομάδα του τουρνουά και δύσκολα θα χάσουν την πρώτη θέση που τους στέρησε η Ρωσία μέσα στην χώρα τους πριν 2 χρόνια. Από κει και κάτω πάντως όλα είναι ανοιχτά. Οι Ρώσοι μόνο με θαύμα θα επαναλάβουν το προ δύο ετών κατόρθωμά τους αφού θ’ αγωνιστούν δίχως τους Κιριλένκο και Χόλντεν. Η Λιθουανία έστω και χωρίς τον Γιασικεβίτσιους δείχνει αρκετά δυνατή όπως και η Σερβία όπου όπως φαίνεται ο Ίβκοβιτς κάνει τρομερή δουλειά με το νέο αίμα του σερβικού μπάσκετ. Αυτές οι τρεις ομάδες λογικά, μαζί με την εθνική μας, θα βρίσκονται στην 4αδα του φετινού Eurobasket.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου