Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε χωρίς α υπάρξει καμία έκπληξη. Οι «μεγάλοι» κατάφεραν να επικρατήσουν των αντιπάλων τους με σχετική άνεση ενώ τα Γιάννινα εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και επικράτησαν με 2-0 του Πανθρακικού.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να σπάσει την παράδοση που τον ήθελε να μην κερδίζει στη Λάρισα εδώ και 22 χρόνια και ταυτόχρονα να διατηρεί εκείνη που τον θέλει να μην γνωρίζει την ήττα σε πρεμιέρα εδώ κι περίπου 20 χρόνια. Κέρδισε 0-2 με γκολ των Λεονάρντο και Μαρέσκα και χωρίς να πραγματοποιήσει σπουδαία εμφάνιση απέδειξε πως διαθέτει ακόμα τη στόφα του πρωταθλητή.

Η Λάρισα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και πίεσε προσπαθώντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Δεν τα κατάφερε όμως και ο Ολυμπιακός σε μία καλά οργανωμένη αντεπίθεση κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να βάλει τις βάσεις για το διπλό. Στη συνέχεια η Λάρισα δεν κατάφερε να αντιδράσει κι οι ερυθρόλευκοι βρήκαν την ευκαιρία να κλειδώσουν τη νίκη με καταπληκτικό γκολ του Μαρέσκα. Οι βυσσινοί έδειξαν να απογοητεύονται και δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες απλά λόγω της χαλάρωσης του Ολυμπιακού.

Ο Παναθηναικός πέτυχε το 2/2 φτάνοντας πιο εύκολα στη νίκη απ’ ότι δείχνει το τελικό 1-0. Οι πράσινοι μπορεί να μην εντυπωσίασαν το κοινό του αλλά δεν απειλήθηκαν καθόλου από την Ξάνθη και βρίσκονται πλέον μόνοι στην κορυφή, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας άσχετα αν οι άλλοι διεκδικητές του τίτλου έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Πιο συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο είχαν την υπεροχή αλλά χωρίς να δημιουργούν κάποια μεγάλη ευκαιρία. Ευτύχησαν όμως να σκοράρουν με στημένη φάση σ’ ένα κρίσιμο χρονικό σημείο (λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου) με κεφαλιά του Κατσουράνη. Από το πρώτο μέρος το μόνο που κρατάει ο Παναθηναικός είναι ότι δείχνει να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις στημένες φάσεις, όπως και στην Κρήτη απέναντι στον Εργοτέλη.

Ο Ατρόμητος πλήρωσε το νόμο του ποδοσφαίρου απέναντι στην ΑΕΚ αφού κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, έφτασε πολλές φορές κοντά στο γκολ αλλά αφού δεν τα κατάφερε οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν την απόδοσή τους και πήραν τη νίκη.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απογοητευτικό για την ΑΕΚ αφού ο Ατρόμητος ήταν η μόνη ομάδα που υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο. Ευκαιρίες χάθηκαν πολλές αλλά είχε την τύχη να βλέπει τον Νέμεθ σ’ ένα ιδανικό ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο δεύτερο ημίχρονο λοιπόν η ΑΕΚ ισορρόπησε σιγά- σιγά το παιχνίδι και κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Μπλάνκο έπειτα από μία υπέροχη προσωπική ενέργεια και ασίστ του Νέμεθ. Μετά από την επίτευξη του τέρματος ο Δικέφαλος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και μπορούσε να φτάσει και σε ακόμη περισσότερα τέρματα.

Στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής ο ΠΑΟΚ αν και αποδοκιμάστηκε στο ημίχρονο από τους οπαδούς του, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και έφτασε σε μία άνετη επικράτηση με 3-0 επί του Λεβαδειακού με γκολ των Βιερίνια, Φιλομένο και Κουτσιανικούλη. Και τέλος ο Πας απέδειξε πως καμία ομάδα δεν θα περάσει εύκολα από το γήπεδο των Ιωαννίνων. Από την άλλη ο Πανθρακικός δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που εντυπωσίασε πέρυσι κι αν δεν συνέλθει άμεσα θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου