Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πριν από λίγες μέρες είχε δηλώσει ότι η ΑΕΚ χρειάζεται ενίσχυση στην επιθετική της γραμμη. Όπως φαίνεται από έγκυρες πληροφορίες, η διοίκηση θα ικανοποιήσει αυτή του την επιθυμία αφού είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με δύο ποδοσφαιριστές που θα ενδυναμώσουν την γραμμή κρούσης του Δικεφάλου. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Βραζιλιάνο Jonas της Γκρέμιο και τον Ούγγρο Νέμεθ που ανήκει στη Λίβερπουλ.

Ο Jonas,του οποίου το πλήρες όνομα είναι Jonas Gonçalves Oliveira, έχει ύψος 1,83, είναι 25 χρονών και είναι δεξιοπόδαρος. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2005 στην Γκουαρανί όπου σε 25 παιχνίδια που αγωνίστηκε κατάφερε να σκοράρει 12 τέρματα. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στην Σάντος όπου αγωνίστηκε σε 47 παιχνίδια και πέτυχε 9 γκολ. Το 2007 πήρε μεταγραφή στην Γκρέμιο στην οποία ανήκει ως αι σήμερα. Μεγάλο πλεονέκτημα για την ΑΕΚ είναι πως ο Βραζιλιάνος έρχεται από συνεχόμενα παιχνίδια οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα για τον βαθμό ετοιμότητας. Φυσικά το μόνο ερώτημα είναι ο χρόνος που θα χρειαστεί για να προσαρμοστεί στα Ευρωπαϊκά δεδομένα.

Όσον αφορά τον Νέμεθ, οι κιτρινόμαυροι λογικά θα προβούν στο δανεισμό του παίκτη από τη Λίβερπουλ ο οποίος επελέγη μέσα από μία λίστα παικτών που προτάθηκαν στο Νίκο Θανόπουλο από τους «κόκκινους». Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τον Ελ Ζαρ ο οποίος τελικά απορρίφθηκε από την διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο της Ένωσης.

Ο Ούγγρος είναι 20 χρονών, έχει ύψος 1,79 και είναι πολλές φορές διεθνείς με τις μικρές εθνικές της Ουγγαρίας. Ξεκίνησε από την ΜΤΚ στην οποία αγωνίστηκε από το 2005 ως το 2007 και σε 37 παιχνίδια σκόραρε 18 γκολ. Το 2007 τον απέκτησε η Λίβερπουλ η οποία πέρυσι τον παραχώρησε δανεικό στη Λίβερπουλ.

Τώρα το μόνο που μένει να δούμε είναι ποιος θα είναι ο εκλεκτός του Ντούσαν ο οποίος θα είναι ο αντικαταστάτης του Σωτήρη Κυργιάκου στο κέντρο της άμυνας. Έχουν φτάσει στα γραφεία της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ πολλές προτάσεις οι οποίες εξετάζονται χωρίς όμως να έχει επιλεγεί ακόμη κάποιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου