Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ

Μπορεί για τους τρεις από τους τέσσερις εκπροσώπους μας στην Ευρώπη η χρονιά επισήμως να έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά η εβδομάδα που διανύουμε είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη.

Σε αντίθεση με ό, τι πιστεύουν πολλοί, το πιο δύσκολο έργο δεν το έχει ο Παναθηναικός, αλλά ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ κι αυτό διότι είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτούς τους δύο να συγκεντρωθούν και να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους όταν όλοι θεωρούν δεδομένη την πρόκριση τους στους ομίλους του Champions League και του Europa League αντίστοιχα. Και καλώς ή κακώς, δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο στο ποδόσφαιρο.

Ξεκινώντας από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, όλοι ελπίζουν ότι το μάθημα που πήρε πέρυσι η ομάδα από την Ανόρθωση, θα έχει γίνει πάθημα. Κάτι που όμως δεν δείχνει να συμβαίνει αφού ο Ολυμπιακός δίνει μέσα σε 8 μέρες 3 παιχνίδια-φωτιά δίχως να είναι πλήρης. Οι Πειραιώτες πηγαίνουν στη Μολδαβία χωρίς αριστερό χαφ αλλά και χωρίς καθαρό επιθετικό αφού ο Ντιόγκο σπάνια πατάει στην αντίπαλη περιοχή. Αντίθετα η Σέριφ προσπάθησε να ενισχυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο εν όψει των αναμετρήσεων με τον Ολυμπιακό. Επομένως μόνο εύκολο δεν θα είναι το πρώτο παιχνίδι στο Τιρασπόλ για τους ερυθρόλευκους.

Περνώντας τώρα στον Παναθηναικό είναι σίγουρο ότι η ομάδα του Τεν Κάτε αντιμετωπίζει την ισχυρότερη ομάδα, αλλά αυτό έχει και τη θετική πλευρά αν υπολογίσουμε πως οι πράσινοι δεν θα έχουν το άγχος του φαβορί. Έχουν σίγουρη την είσοδό τους στους ομίλους του Europa League και θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες να πραγματοποιήσουν την έκπληξη και να συνεχίσουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Άρα δεν μπορεί να βγει σε καμία περίπτωση χαμένος. Στα κυρίως αγωνιστικά τώρα, κλειδί είναι το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Φυσικά ακόμα κι αν ο Παναθηναικός καταφέρει μία «καθαρή» νίκη με σκορ 2-0 δεν θα έχει κριθεί τίποτα, αλλά αν από την άλλη ηττηθεί από τους Ισπανούς ή παραχωρήσει ισοπαλία έχοντας δεχτεί κάποιο τέρμα τότε η υπόθεση πρόκριση θα φαντάζει βουνό.

Η περίπτωση της ΑΕΚ είναι πανομοιότυπη μ’ εκείνη του Ολυμπιακού. Κι εδώ αναμένουμε να δούμε αν το πάθημα του αποκλεισμού από την Ομόνοια έγινε μάθημα, κι εδώ η ΑΕΚ είναι το μεγάλο φαβορί, κι εδώ υπάρχουν εκκρεμότητες στο ρόστερ. Παρ’ όλα αυτά όμως, θεωρώ πως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν θ’ αφήσει τους ποδοσφαιριστές του να επαναπαυθούν στην χαμηλή δυναμικότητα της Βασλούι και ο δικέφαλος θα καταφέρει να πάρει σκορ πρόκρισης στη Ρουμανία.

Ο άλλος δικέφαλος, αυτός του βορρά, πρέπει σίγουρα να μην παρουσιάσει στον πρώτο αγώνα με την Χέρενφεεν το πρόσωπο που παρουσίασε στην Τούμπα με την Βαλερένγκα γιατί τότε σίγουρα θα βρεθεί σε μπελάδες. Είναι δεδομένο πως σε τέτοια νοκ άουτ παιχνίδια, όταν παίζεις το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας, είναι κομβικής σημασίας να μην δεχθείς κάποιο γκολ. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον ΠΑΟΚ ο οποίος αν εμφανιστεί όπως την περασμένη χρονιά στην Τούμπα εύκολα ή δύσκολα θα πάρει τη νίκη και θα κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης.

Στις υπόλοιπες ευρωπαικές αναμετρήσεις υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα ζευγάρια με κυριότερο το Σέλτικ- Αρσεναλ, όπου οι Λονδρέζοι όμως δείχνουν να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση μετά το 1-6 επί της Έβερτον, οπότε λογικά δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Πολύ αμφίρροπο είναι και το ζευγάρι Σπόρτινγκ- Φιορεντίνα όπου δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί αν και οι Ιταλοί έχουν ένα μικρό προβάδισμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου