Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΚΑΛΗΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ξεκίνησε σήμερα η νέα αγωνιστική χρονιά με 3 αναμετρήσεις, αυτές μεταξύ Άρη- Ατρόμητου, Εργοτέλη- Παναθηναικού και Ξάνθης- Πας Γιάννινα. Με το δεξί ξεκίνησαν οι πράσινοι και οι Θεσσαλονικείς, ενώ η ακριτική ομάδα παραχώρησε ισοπαλία στη νεοφώτιστη ομάδα της Ηπείρου.

Ο Παναθηναικός ήθελε να πάρει εκδίκηση από τον Εργοτέλη, ο οποίος πέρυσι του «έκοψε» 6 βαθμούς. Εκτός από την εκδίκηση όμως, μία νίκη στην πρεμιέρα και ειδικά σε μία παραδοσιακά δύσκολη έδρα για το Τριφύλλι, θα έδινε σημαντική ώθηση και θα ήταν το καλύτερο γιατρικό μετά την ήττα από την Ατλέτικο. Κι έτσι κι έγινε, αφού οι πράσινοι επικράτησαν εύκολα 0-3.

Όλα φυσικά έγιναν πολύ πιο εύκολα από τη στιγμή που ο Παναθηναικός ευτύχισε να σκοράρει στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε με το παρθενικό γκολ του Σισέ. Και αφού η κεφαλιά του Μπέτο κατέληξε στο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς, η μπάλα τιμώρησε τους Κρητικούς και ο Λέτο συνέχισε από εκεί που σταμάτησε την Τρίτη κόντρα στους Ισπανούς σκοράροντας με μικρή δόση τύχης. Κάπου εκεί όλα τελείωσαν, ο Εργοτέλης δεν μπόρεσε να αντιδράσει και απλά ο Αργεντίνος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα το τελικό 0-3.

Στο ένα από τα δύο παιχνίδια που άνοιξαν την αυλαία του πρωταθλήματος, ο Άρης κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ατρόμητου με γκολ του Νασούτι στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης. Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης είχε την υπεροχή αλλά κατάφερε μόλις μία φορά να γίνει απειλητικός. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ανέβασε στροφές και έφτασε δίκαια στη νίκη. Πάντως οι Θεσσαλονικείς, όπως και στα φιλικά, έτσι και στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος έδειξαν θετικά στοιχεία αλλά φάνηκε ξανά να υπάρχει ένα πρόβλημα στο σκοράρισμα.

Στο τρίτο παιχνίδι της ημέρας έγινε και η πρώτη έκπληξη αφού τα Γιάννινα κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας από την Ξάνθη δείχνοντας πως επέστρεψαν δυναμικά στην μεγάλη κατηγορία με σκοπό να παραμείνουν. Οι Γιαννιώτες μάλιστα έδειξαν ότι δεν αρκούνταν στον ένα βαθμό και προσπάθησαν για το κάτι παραπάνω, χωρίς όμως επιτυχία.

Από τις αυριανές αναμετρήσεις ξεχωρίζει φυσικά το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Και οι δύο θέλουν να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα με το δεξί, πετυχαίνοντας μία μεγάλη νίκη. Οι κιτρινόμαυροι θα έχουν τη δύναμη της έδρας αλλά δεν δείχνουν να βρίσκονται σε καλή κατάσταση μετά την ήττα από τη Βασλούι. Από την άλλη οι πρωταθλητές έχουν ως σύμμαχο την παράδοση, αλλά θα πρέπει να αναλογιστούμε και τις σημαντικές απουσίες, με κυριότερες εκείνες του Γκαλέτι και του Αβράαμ Παπαδόπουλου. Προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν εύκολα αλλά ο Ολυμπιακός έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο Αστέρας Τρίπολης αντιμετωπίζει την Λάρισα και παρ’ ότι οι Θεσσαλοί απογοήτευσαν στα δύο παιχνίδια με τη Ρέυκιαβικ εύκολα ή δύσκολα θα πάρουν τους 3 βαθμούς της νίκης. Την ίδια ώρα ο Λεβαδειακός φιλοξενεί την νεοφώτιστη Καβάλα η οποία θέλει ν’ ακολουθήσει το παράδειγμα του Πας και να δείξει ότι ήρθε για να μείνει. Κλειστό παιχνίδι προβλέπεται αλλά οι γηπεδούχοι έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Στις 19.00 έχουμε δύο αναμετρήσεις. Ο Πανθρακικός φιλοξενεί τον Ηρακλή κι ενώ οι γηπεδούχοι θέλουν να επαναλάβουν την περσυνή χρονιά, στον «Γηραιό» θέλουν να την ξεχάσουν και να ξεκινήσουν με ο δεξί. Αυτό το παιχνίδι δύσκολα θα ξεφύγει από την ισοπαλία. Τέλος υπάρχει η πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση μεταξύ Πανιωνίου και Πάοκ. Οι «Πάνθηρες» θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους αλλά δύσκολα θα αποφύγουν την ήττα από τον δικέφαλο ο οποίος θέλει να επαναλάβει το κατόρθωμα της περασμένης σεζόν, όσον αφορά την κανονική της διάρκεια και όχι στα play-off.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου