Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΙΤΛΟΥ

Αφού οι δύο αιώνιοι ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα αν και σίγουρα είναι ακόμα αρκετά νωρίς αφού βρισκόμαστε μόλις στο τέλος του καλοκαιριού. Παρ’ όλα αυτά και παρ’ ότι ο Παναθηναικός αποκλείστηκε εύκολα από την Ατλέτικο δείχνει προς το παρόν πως είναι το φαβορί για να πάρει τον τίτλο.

Οι πράσινοι λοιπόν σε όλα τα ως τώρα επίσημα παιχνίδια που έχουν δώσει έχουν παρουσιάσει τα ίδια στοιχεία : αρκετά καλά χαρακτηριστικά στην επίθεση αλλά πάρα πολλά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία τους. Αυτά τα στοιχεία όμως είναι αρκετά ώστε ο Παναθηναικός να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο κι αυτό διότι έχοντας αρκετές λύσεις από τη μέση και μπροστά, δύσκολα θα αντιμετωπίζει προβλήματα στα παιχνίδια με τους μικρομεσαίους. Και μην ξεχνάμε πόσους βαθμούς έχασε από τέτοιες ομάδες πέρυσι ο Παο (Εργοτέλης, Ηρακλής, Αστέρας και Σέρρες στο κύπελλο).

Από την άλλη μεριά ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει το 4/4 στα επίσημα παιχνίδια του αλλά δεν ικανοποιεί καθόλου με την απόδοσή του. Ο Κετσπάγια παρουσιάζει μία ομάδα με αρκετά αμυντικογενείς προσανατολισμούς η οποία όμως δεν δείχνει να έχει το εύκολο γκολ. Κατά συνέπεια είναι πολύ πιθανό ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο αιώνιος αντίπαλός του την προηγούμενη χρονιά, δηλαδή να έχει πρόβλημα όταν θα καλείται να διασπάσει τις άμυνες των μικρομεσαίων ομάδων.

Παίρνοντας λοιπόν αυτά τα δεδομένα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο Παναθηναικός έχει ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου του. Φυσικά είναι πολύ νωρίς ακόμα και υπάρχουν και πολλοί ακόμα παράγοντες που θα κρίνουν την έκβαση του πρωταθλήματος. Για παράδειγμα οι ερυθρόλευκοι θα είναι μία τελείως διαφορετική ομάδα αν αποκτηθεί ποιοτικός αριστερός χαφ κι αν ο Μαρέσκα αρχίζει να ανεβάζει στροφές. Υπάρχουν βέβαια και οι δύο Δικέφαλοι αλλά δυστυχώς δεν δείχνουν ικανοί να απειλήσουν τους δύο «αιώνιους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου