Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΟΜΙΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ

Οι κληρώσεις των ομίλων του Champions League και του Europa League άφησαν ανάμεικτα αισθήματα στους εκπροσώπους μας. Ο Ολυμπιακός απέφυγε τα μεγαθήρια και ελπίζει, ο Παναθηναικός πρέπει να φανεί ιδανικός αυτόχειρας για να αποκλειστεί και η ΑΕΚ έχει το πιο δύσκολο έργο.

Ας ξεκινήσουμε από τους ερυθρόλευκους οι οποίοι κληρώθηκαν με την Άρσεναλ, την Άλκμααρ και την Σταντάρ Λιέγης. Σίγουρα όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού θα ένιωσαν ένα φόβο όταν υπήρχαν 50% πιθανότητες να κληρωθούν οι Πειραιώτες με τη Μίλαν και τη Ρεάλ, αλλά τελικά η τύχη τους χαμογέλασε.

Παρ’ όλα αυτά όμως το μόνο που δεν πρέπει να υπάρξει στον Ολυμπιακό είναι επανάπαυση. Αν η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του Κετσπάγια δεν αλλάξει τότε ακόμα κι αυτός ο θεωρητικά εύκολος όμιλος θα φαντάζει βουνό. Δεν πρέπει να υποτιμηθούν η Άλκμααρ και η Σταντάρ γιατί μην ξεχνάμε τι έπαθαν πέρυσι οι ερυθρόλευκοι από την Σεντ Ετιέν, η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι καλύτερη από τις προαναφερθείσες.

Επιπλέον, είναι πολύ ευνοικό για τον Ολυμπιακό το πρόγραμμα των αγώνων του. Αν καταφέρει την πρώτη αγωνιστική με την Άλκμααρ να εκμεταλλευτεί την έδρα του τότε τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την, πιθανότατα, αδιάφορη Άρσεναλ.

Από την άλλη μεριά ο Παναθηναικός, όντας στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας, έχει σαφώς πιο εύκολο έργο από τις άλλες δύο ελληνικές ομάδες αφού καλείται να αντιμετωπίσει την Γαλατασαράι, την Ντιναμό Βουκουρεστίου καθώς και την Στουρμ Γκρατς.

Οι πράσινοι αν εμφανιστούν όσο σοβαροί πρέπει σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου τότε δεν θα αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα όσον αφορά την πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης και απλά θα παλέψουν με τους Τούρκους για το ποιος θα καταλάβει την πρώτη θέση.

Φυσικά πάρα πολύ σημαντικός είναι ο πρώτος αγώνας στις 17-9 στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Γαλατάσαραι. Εκεί αν το τριφύλλι πάρει την νίκη τότε δεν θα έχει κάνει απλά ένα μεγάλο βήμα πρόκρισης αλλά κατάληψης της πρώτης θέσης του ομίλου. Αντίθετα αν δεν τα καταφέρει, θα ταξιδέψει τη 2η αγωνιστική στο Βουκουρέστι γνωρίζοντας πως ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα τους φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Επομένως ο πρώτος αγώνας με την Γαλατασαράι είναι αυτός που θα κρίνει πολλά.

Τέλος η ΑΕΚ έχει το πιο δύσκολο έργο αφού δεν στάθηκε τυχερή και πρέπει να τα καταφέρει σ’ έναν όμιλο που διαθέτει ομάδες για όλα τα γούστα : Μπενφίκα, Έβερτον και Μπάτε Μπορίσοφ και ως εκ τούτου οι κιτρινόμαυροι θα κληθούν να πραγματοποιήσουν μια μικρή υπέρβαση.

Κι αν Μπενφίκα και Έβερτον είναι οικείες στους περισσότερους, κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τους λιγότερο γνωστούς Λευκορώσους αφού μην ξεχνάμε πως την προηγούμενη χρονιά αγωνίζονταν στους ομίλους του Champions League.

Η ΑΕΚ πάντως χωρίς το άγχος του φαβορί και της «υποχρέωσης» να προκριθεί μπορεί να εμφανιστεί πιο χαλαρή και να πάρει μία πολύ μεγάλη πρόκριση. Αν αρχικά καταφέρει το απόλυτο στους εντός έδρας αγώνες της (κάτι δύσκολο αλλά εφικτό) τότε θα πολλαπλασιάσει τις ελπίδες της για την πολυπόθητη πρόκριση.

Φυσικά όλα αυτά είναι απλά σκέψεις, αφού δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι ομάδες όταν θα ξεκινήσουν οι αγώνες και το πώς θα εμφανιστεί η κάθε ομάδα στον αγωνιστικό χώρο όπου έχουμε δει να συμβαίνουν πολλές εκπλήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου